Tøybleier


Frasen "tøybleier er ikke som det engang var" er virkelig sann - tøybleier har forandret seg fra å være tungvint og kjedelig til å bli moderne og kult!

Fargerike, enkle løsninger har gjort hverdagen bedre for foreldre og barn - og bonusen er at man i tillegg gjør sitt karbonfotspor mindre synlig ved ikke å bidra til avfallsmengden slik man gjør med vanlige papirbleier.

Gled deg over utviklingen og den reelle valgmuligheten som har kommet de siste årene!

Tøybleier hjelper oss med å bevare miljøet!
Aldri mer vil du behøve å ha ekstra søppelposer ved siden av restavfallet, fordi det ikke er nok plass på grunn av bleieforbruket. Ifølge Krabaten.no produserer en familie et tonn mindre avfall i løpet av bleieperioden ved å bruke tøybleier. Papirbleier egner seg heller ikke til gjenvinning på grunn av de tungt nedbrytbare stoffene de inneholder. Ting har forandret seg siden mormor stod og kokte bleier i en stor gryte. Vaskemaskinen har kommet og tøybleier har blitt designvare. De kommer i utallige varianter tilpasset enhvers behov og smak. Men tøybleier er så mye mer enn det estetiske.

HVORFOR VELGE TØYBLEIER?

En tøybleie puster, slik at temperaturen reguleres bedre enn i en engangsbleie. Den er også behagelig mot barnets hud. Tøybleier fremkaller heller ingen allergiske reaksjoner da de ikke inneholder kjemikalier, og bleieutslett kan derfor unngås. elv om kostnaden ved innkjøp av tøybleier er høyere enn vanlig ukentlig forbruk av papirbleier, blir det i lengden uansett rimeligere. Et regnestykke gjort hos Krabaten.no viser at det er mer enn dobbelt så dyrt å bruke papir fremfor tøy. Dette regnestykket forutsetter i tillegg at man kjøper alle tøybleiene nye, hvilket er unødvendig, da det er et godt marked for brukte tøybleier (husk at de er brukte etter første bruk! Man vasker de hele tiden, det er derfor ikke uhygienisk å kjøpe brukte tøybleier)!

Aldri mer vil du behøve å panisk telle bleier for å finne ut om du har nok til hele søndagen som kommer. Tøybleier gjør bleieskift gøy. Dette er selvfølgelig ikke noe som er tungtveiende når avgjørelsen skal tas, men mange opplever at tøybleiebruk ikke er et mas, men gøy! Det finnes så utrolig mange typer tøybleier, i alle farger og fasonger og mønstre og stoffer, og ikke bare foreldrene, men også barnet - når det blir større - synes det er gøy å ha valgmuligheter når man skal skifte på barnet.

Barn som bruker tøybleier merker at det blir vått når hun tisser, i motsetning til engangsbleiene som har helt tørr overflate. Det kan føre til tidligere bleieslutt. Når man bruker tøybleier, ønsker man gjerne at barnet skal ha så lite avføring som mulig i bleien. Dette oppnår man ved å sette barnet på do hver gang man skifter bleie, eller så ofte man ønsker, men er selvsagt ikke nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar