Bæreinstruksjoner
BÆREINSTRUKSJONER                                                                      Ofte kan det være vanskelig å vite hva som er frem og tilbake på et bæresjal, eller opp og ned på en meitai. Da kan bilde-for-bilde-instruksjoner, med detaljerte forklaringer, hjelpe deg med å få det til. Disse seriene er laget i studio av Tettinntil med erfarne bærere. Det finnes også noen videoinstruksjoner på youtube.

For hjelp til amming i bæretøy, se  http://www.ammehjelpen.no/video

NB: Tettinntil.no tar ikke ansvar for uhell som kan skje mens foreldre knyter på seg barna sine etter bruksanvisning fra dette nettstedet. Barnets sikkerhet må til enhver tid være i fokus, og må kontrolleres kontinuerlig. Om man er usikker bør man knyte på seg barnet over en seng, eller ha en partner som sikrer barnet, til man føler at man klarer dette selv uten hjelp. Det er også veldig nyttig å øve UTEN BARN (med f.eks. en bamse) foran et helspeil før man knytter på seg barnet sitt dersom man er usikker.
INSTRUKSJONSSERIER:Instruksjoner - VIDEO
Det er utallige metoder man kan bruke for å knyte på seg et bæresjal, og Tettinntil har bildeserier for de mest populære av disse. Alle seriene er godkjente av Admin på tettinntil for sikkerhet, komfort og at de er ergonomisk korrekte for barnet. Vi håper du finner en metode du liker!

BÆRESJAL
Et bæresjal er et langt stykke tøy som er laget spesielt for å bære barn i. De finnes i både elastiske og vevde stoffer i ulike lengder, der elastisk passer fint til nyfødte og vevde sjal varer hele bæreperioden. Med bæresjal kan du bære på mage, rygg og hofte og det finnes utallige måter å knyte på. 
Klikk på bildet for å komme til instruksjonsseriene.


RINGSLYNGE
Ringslynge er et stykke tøy som kommer i ulike stoffblandinger som silke, lin og bomull m.m. Slyngen er ca. 2 meter lang og har to ringer i den ene enden. Ringslynge kan brukes både på mage, hofte og rygg - og for mange er dette en favoritt for kortere bæreøkter som matlaging, til/fra bilen eller ved henting/levering i barnehagen. 
Klikk på bildet for å komme til instruksjonsseriene.ASIATISKE BÆRESELER
Blant det som kalles asiatiske bæreseler finner vi blant annet meitai, podaegi og onbuhimo. Felles for disse er at det er et stykke stoff med stropper/seler som knyttes rundt bærer og barn. Alle disse selene kan brukes på både mage, rygg og hofte og gir god vektfordeling for den som bærer. 
Klikk på bildet for å komme til instruksjonsseriene.


LOMMESLYNGE 
Denne ligner en ringslynge men er ikke justerbar, noe som gjør at den ofte ikke kan brukes av alle omsorgspersonene. Lommeslynge følger ofte klesstørrelsen. Den er enkel i bruk og tar liten plass i veske eller vogn.
Klikk på bildet for å komme til instruksjonsseriene!

FORMSYDD SELE 
Formsydd bæretøy har raskt nådd frem til mange foreldre, kanskje særlig fedre. Disse er mer moderne i sin utforming og har like funksjoner som på en ryggsekk. De er derfor enkle i bruk og festes med klips. 
Klikk på bildet for å komme til instruksjonsseriene.


NOTE: Dersom du føler at det mangler en instruksjonsserie du virkelig har behov for, så kontakt oss på racheltiller@gmail.com.

Fortell oss nøyaktig hva som mangler, og gjerne med link til et annet nettsted du har sett dette på slik at det er lettere for oss å visualisere det.

Dersom du ønsker å bidra med en video til Tettinntil må denne sendes til racheltiller@gmail.com for redigering og godkjennelse først. Du godtar da at vi laster denne opp på tettinntil's egne YouTube konto og at den brukes som instruksjon på sidene her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar