BæringHvorfor bære?

Nybakte foreldre erfarer at babyer trenger mye nærhet. Spedbarnstiden kan gjøres betraktelig lettere ved å anskaffe et verktøy som lar deg gi trøst, nærhet, varme, smertelindring, kos - og samtidig gir deg frie armer. Bæring fremmer faktisk også melkeproduksjonen!

Etterhvert som barnet vokser blir radiusen stør

re, men hun setter fremdeles pris på tryggheten nær mamma og pappa.
Små, trøtte bein som trenger å hvile blir gode som nye etter en stund på ryggen. Skogsstier kan erobres, trapper forseres, du kan gå forbi heiskøen og vite at du ikke trenger bruke tiden din i den.

Hvorfor bære? En myk hånd med rester av prim på som stryker deg i nakken ...

Å BLI BÅRET ER FANTASTISK FOR DITT BARN

Babyer gråter mindre når de blir båret. Forskning viser at babyer som blir båret gråter gjennomsnittlig 43% mindre totalt, og 54% mindre ved leggetid. I kulturer hvor babyer blir båret mer eller mindre kontinuerlig gråtes det mye mindre enn i ikke-bærende kulturer.

Å bli båret er flott for babyens mentale utvikling. Babyer bruker mer tid i en "stille, men observerende fase" når hun blir båret - dette er den ideelle fasen for å lære. Sansene blir stimulert mens hun blir båret, og det er likevel mulig å stenge ut alt om hun blir overstimulert. Når babyen blir båret ser hun verden fra din synsvinkel, i stedet for å kun se taket over sengen eller andre menneskers knær fra vognen. All denne ekstra stimuli er positiv for hjernens utvikling.

Å bli båret er også bra for babyens følelsesmessige utvikling. Babyen blir raskere trygg og stoler mer på

Bæring er også bra for babyens fysiske utvikling. Ved å være så nær kroppen til sine foreldre lærer den seg tidlig hvordan en naturlig kroppsrytme er, og hvordan naturlige bevegelser føles. Lyden av ditt hjerte som slår, din pust, stemmen din og varmen fra kroppen din - alt dette blir helt naturlig for ditt barn. Forskning har vist at nettopp dette hjelper nyfødte, og spesielt premature, babyer til å bedre tilpasse seg livet utenfor mors kropp.

Det er også bra for babyer som har mødre som lider av fødselsdepresjoner som ofte kan gå ut over tiden til babyen. Bare det å bære sitt barn gir barnet det den behøver av stimuli og kroppskontakt, slik at de negative konsekvensene av en fødselsdepresjon for en baby ofte kan utebli.

Det å bære sitt barn er også en fantastisk måte å få en kjærlig forbindelse med henne! Babyen din er med deg hele tiden, og dere kan nyte av hverandre til enhver tid. Din tid med ditt barn er så verdifull - når du bærer din baby får du mer av denne korte tiden.
omgivelsene sine når hun blir båret. Det er stor sannsynlighet for at babyen som er båret sikkert tett inntil foreldre eller andre som elsker den, blir mer uavhengig senere på grunn av denne tidlige tryggheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar