lørdag 12. september 2015

Skal hilse fra sommeren

Nå, en kjølig, mørk septemberkveld der vinden tar godt tak, passer det fint å dele et sommerminne om bæreklær som kan varme barn og bærere i høst.

Familien var på Gotland i sommer. Når en familie på fem skal på camping, blir det rett mycket grejer, som ei kvinne med småbarnsfasen bak seg smilende kommenterte da vi pakka inn i bilen etter ei underveisovernatting ved Mälaren. Det gjelder å spare plass der man kan - med godt bæretøy i bagen kan vogna bli hjemme. (Jeg pakka to gamle slitere, en meitai fra Colibri og et Didymos Indio, for den som måtte lure.) Å feriere uten vogn får meg alltid til å kjenne hvor glad jeg er i bæretøyet mitt - det har gjort så mange turer lettere gjennom årene.

Vel framme på Gotland slo vi opp det store teltet vårt på en campingplass i Ljugarn. Dagen etter rekognoserte vi litt. Stedet er en ekte sommeridyll, med blant annet en strandcafé, konditori, Konsum-butikk, rauker (søk det opp om du ikke vet hvordan de ser ut, de er litt av et syn) og, i følge et lite skilt med oversikt over lokalt næringsliv, en forhandler av bärsjalar. Aha! Trass i at jeg har alt bæretøyet jeg kan påberope meg å trenge så nær bærepensjonisttilværelsen som jeg er, måtte jeg jo undersøke saken. Forretningen skulle hete Ebbiewear - jeg fant raskt ut at det var lettere å ta kontakt på e-post en å lete langs de små veiene med en intetanende familie som turselskap.

Butikken viste seg å være en nettbutikk, men jeg tok kontakt med innehaveren og fikk komme på besøk. Jeg knøt yngstemann på ryggen i den varme sommerkvelden og fant veien ved hjelp av Google Maps. Som så mange ganger før når jeg har hilst på kvinner som jeg ikke aner noe annet om enn at også den andre er en bærer, gikk praten lett. Innehaveren av Ebbiewear er ei av mødrene som har kombinert kjærligheten  til tøy og søm med behovet for bæretøy på kompetent vis. Hun viste meg stoffer, bæretøy og tilbehør i det vesle, koselige atelieret, og når ungen lot seg bære fikk jeg prøvd noen av tingene hennes. Hadde bærebarnet vært yngre eller om vi planla flere barn ville jeg gjerne tatt med meg både en bærebolero og en praktisk bærevest til barnet. Begge to var hendige plagg som kan brukes både når vi bærer og ellers, henholdsvis av bæreren og barnet, en idé jeg liker godt. Disse kan sees i nettbutikken hennes sammen med egensydd bæretøy, både sjal og slynger. Forøvrig anbefaler jeg alle reiselystne å titte litt rundt på sidene hennes bare for å se på bildene - Gotland er så fint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar