mandag 1. juni 2015

Om du absolutt må amme, kan du dekke deg til?

https://www.facebook.com/339534484703/photos/a.10151680544494704.1073741828.339534484703/10153358264314704/
Huffington post artikkel om saken

Det går nå en trend på diverse sosiale media som jeg synes er ganske morsom hver gang jeg ser den :) Den baserer seg på at en støttegruppe for ammende mødre på nett - Breastfeeding Mama Talk - ble gjort oppmerksom på et skilt hvor det sto at det var ønsket at de dekket til seg selv mens de ammet. Dette syntes de fortjente oppfølging, og la ut bildet av skiltet - samt en oppfordring til ammende mødre å legge ut bilder av seg selv dekket til mens de ammet - og de mente det bokstavelig slik det sto på lappen - dekk til DEG SELV (og ikke puppen) mens du ammer  og bruk hastag #ThisIsHowWeCoverBFMT

Dette er en annen helt genial tolkning av det å måtte dekke seg til når noen ammer som jeg også synes er hysterisk morsom - den ble laget som en reklame for Tula vevd sjal tror jeg (som jeg forøvrig reklamerer villt og hemningsløst for i denne posten - selv om jeg aldri har prøvd de- jeg bare elsker fargene).

Nå er det jo ikke slike ville tilstander her i Norge som det var og er i USA selvfølgelig - jeg husker når mellomste sønnen min var liten og jeg satte meg i en stol på en møbel/stashbutikk som heter Pottery Barn i USA og ammet han der fordi - vel - det var da han var sulten og han var  5-6 uker gammel. Jeg tenkte ikke et øyeblikk på at dette var kontroversielt eller noe.

Etter en liten stund kom det opp en dame til meg dog og sa "I just want to thank you for making a stand and nursing in publish - it makes me so happy seeing others fighting for our right to nurse in public"!  Da forsto jeg at det at jeg ammet sønnen min faktisk var en politisk uttalelse fra min side i USA - ikke noe praktisk som man bare gjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar