fredag 12. juni 2015

Når to skal til byen

Forrige helg var 2,5-åringen min og jeg på bytur. Vi skulle ta lokaltog en time hver vei midt på lørdagen - et typisk tidspunkt for ganske mange barnevognreisende. Jeg vet av erfaring at det gjerne blir godt og vel fullt på barnevognplassene da.

Smårollingen min er ganske glad i å gå selv så jeg bestemte meg for å reise lett: Ryggsekk med skift og noe å leke med til ham bar han selv, skulderveske med mine ting og et kortsjal bar jeg selv. Null problem! Han gikk - og satt litt på nakken for å få opp tempoet - ned til togstasjonen, gikk selv i byen og bar sekken sin uten å mukke.

På toget hjem sovna han i togsetet. Da tok jeg fram det lette, korte sjalet jeg hadde i veska, la søtten kilo sovende kropp på ryggen og rusla den drøye kilometeren hjem fra toget. Litt tungt er det selvsagt å bære en såpass stor unge i ei helt enkel ryggsekknyting, men det er mye lettere enn å ha med vogn en sånn dag.

Hvis du lurer på om du skal våge en bytur uten vogn - just do it! Hvis noen rundt deg hevder at det å bære babyen mye skjemmer dem bort og gjør at de ikke vil gå selv kan du trygt ignorere dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar