onsdag 3. juni 2015

Hvorfor bære barnet?


Jeg får ofte dette spørsmålet - hvorfor skal jeg egentlig bære barnet mitt? Det følges gjerne opp med spørsmål om barnet blir bortskjemt om man bærer det?

Jeg har et spørsmål tilbake - hvorfor slutter barnet å gråte når du plukker opp det?

Forskning.no har publisert svar på nettopp dette spørsmålet i april 2013 - akkurat rundt den tiden da jeg fikk mitt siste barn - og jeg deler gladelig dette innlegget fra forskning.no igjen.

Det forskning viser - både på mennesker og mus (faktisk) er at med en gang vi plukker opp barnet så slutter det å gråte - så lenge vi holder oss i bevegelse i det minste. Dette kommer fra urtidenes alder av og er et instinkt vi har med oss derfra - for å forhindre at vi blir forlatt (og gråten slutter fordi det blir lettere for mor å få oss med om vi slutter å gråte).

Ved forsøk viste det seg at med en gang spedbarn ble båret rundt sluttet de gråt og frivillige bevegelser, og hjerteraten sank også rask.

Viktig for meg er også denne uttalelsen fra forskeren:

- En vitenskapelig forståelse av denne responsen hos spedbarn vil hindre foreldre i å mistolke det at babyen begynner å skrike igjen som et forsøk på å kontrollere foreldrene, slik noen teorier om oppdragelse antyder, sier forskeren og sikter til ulike skrikekurer.


http://forskning.no/svangerskap-evolusjon/2013/04/derfor-hjelper-det-baere-baby

Lenke til orginalartikkel: http://www.cell.com/current-biology/abstract/S0960-9822%2813%2900343-6?_returnURL=http%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0960982213003436%3Fshowall%3Dtrue 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar