torsdag 19. mars 2015

Unaturlig å la babyer gråte


http://www.dagbladet.no/2012/02/28/kultur/debatt/kronikk/babygrat/oppvekst/20440289/
Kristine Grav Hardeberg

I Dagbladet 28. februar 2012 skrev en av våre medlemmer en flott artikkel i Dagbladet. Artikkelen ble sirkulert som en farsott på Facebook, og på diskusjonsforumet vårt har medlemmene hyllet det faktumet at det endelig kom motsvar til den evindelige oppmuntringen til å gå mot sitt eget instinkt og istedet forlate sitt gråtende barn for å tvinge søvnrutiner i det.

I ettertid har det ikke overraskende kommet motsvar til denne artikkelen av Ståle Pallestad, hvor gamle myter nok engang gjenopplives og forsvares: http://www.dagbladet.no/2012/03/14/kultur/debatt/debattinnlegg/barn/sovnloshet/20676922/

Vårt råd er å følge ditt instinkt som mor og far, og huske at dette er en kort periode i livet ditt. Det er tungt og slitsomt til tider - men om du påminner deg selv om at når du ble en forelder, så ble barnet ditt nr 1 i ditt liv. Hun er helt og holdent avhengig av deg, og henner virkelighetsoppfatning inneholder deg.

Dersom du ønsker å samsove, amme i flere år, bære henne, holde henne når hun gråter, og gi henne den oppmerksomheten hun ønsker så er det DITT valg å gjøre dette. Samfunnet vil alltid forsøke å tvinge deg inn i et spor som gjenspeiler de valgene majoriteten tar og har tatt. Men at det alltid har blitt gjort betyr ikke at det er rett for deg og dine!

Barn mangler evnen til å manipulere før de blir over 4 år gamle, de blir ikke bortskjemte på kjærlighet, og de elsker foreldrene sine og behøver dere! Nyt tiden - og vit at du kommer til å minnes den med varme og godhet når barna en dag flytter ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar